AKTIVITY NAŠICH DETÍ

pondelok, 05 jún 2017

Sférické kino

Zverejnené v AKTIVITY

Dnes 5.júna ráno k nám prišlo sférické kino z Košíc - objav s nami svet, ktorý nás obklopuje. Sférické kino je nový spôsob vzdelávania pre deti i dospelých. Deti sa ocitli vo vnútri kupoly a v zázračnom priestore sa cítili ako keby boli priamo na dne oceána. Deti sledovali projekciu s názvom - Zázračný korálový útes , kde sa spoločne s jeho obyvateľmi vydali na dobrodružnú plavbu na jeho záchranu. Hlavní hrdinovia filmu, pilir Jake a rybička Drobček, museli zistiť, ako zachrániť zázračný korálový útes. Deti zažili niečo nové čo doteraz nevideli a nezažili.

Čítať ďalej...

Športová olympiáda detí MŠ

Zverejnené v AKTIVITY

26.mája sa tri dievčatá - Bianka Farkašovská, Viktória Macejková, Emmka Širillová a traja chlapci - Damián Okuľár, Šimon Šabľa, Samko Bendík zo staršej skupiny pod vedením pani učiteľky D. Farkašovskej zúčastnili športovej olympiády detí MŠ v Hrabušiciach. Deti súťažili v behu na 20 m, skoku do diaľky a hode kriketovou loptičkou. Vďaka Bianke Farkašovskej sme získali 1. miesto a zlatú medajlu v hode kriketovou loptičkou. Celkovo sa naša škôlka umiestnila na 8. mieste. Za vzornú reprezentáciu ďakujeme a blahoželáme k úspechom.

Čítať ďalej...

Stavanie mája

Zverejnené v AKTIVITY

Tak ako to už býva v našej obci zvykom koncom mája mládenci stavajú jamníckym dievčatám máje. Aj naši chlapci v škôlke postavili malým slečnám máje. Pri tom si spievali pieseň Máj, máj, máj zelený.....  a dievčence zdobili máje stužkami. Takou formou sme si pripomenuli náš regionálny zvyk.

Čítať ďalej...

MDD

Zverejnené v AKTIVITY

Nie je nič krajšie ako vidieť rozžiarené detské očká...... Vo štvrtok 1. júna od rána žiarili očká všetkým deťom a boli nedočkavé aké prekvapenia na nich čakajú. Počasie nám prialo a oslava začala spoločným tancom na školskom dvore po ktorom sme privítali maskota - šaša jaša z ktorého mali deti veľkú radosť. Detičky čakalo kreslenie na tvár, množstvo súťaží, občerstvenie a sladučká cukrová vata. Vytancovali sme sa dosýta, vyzabávali a na záver sme vypustili balóny z čoho mali deti asi najväčšiu radosť. Takto sme oslávili ich veľký sviatok.

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála