AKTIVITY NAŠICH DETÍ

október 2017

Úcta k starším

Zverejnené v AKTIVITY

Milé babky, milí dedkovia vy ste naše všetko!!....toto znelo celým programom.

Pri príležitosti mesiaca Úcty k starším sme pozvali starých rodičov do našej škôlky. Pri príchode sa pohostili teplúčkym punčom a koláčikom s ktorým sa mohli pohodlne usadiť a vychutnať si darček od svojich vnúčat v podobe kultúrneho programu, ktorý si detičky pripravili. Pozvanie prijali aj chlapci z Kapely Sám Sebou a tak svojou prítomnosťou spríjemnili aj náš program, nehovoriac o tom ako detičkám svietili očká pri ich príchode - takéto prekvapenie na ne čakalo. Chlapci si s deťmi aj starými rodičmi spoločne zaspievali ľudové pesničky a bolo nám veselo. 

Takto sme si uctili naše babky a dedkov a veríme, že sa medzi nami cítili dobre a ostali im na túto slávnostnú chvíľu pekné spomienky.

Čítať ďalej...

Púšťanie šarkanov

Zverejnené v AKTIVITY

Šarkan letí, šarkan letí za ním chlapci za ním deti.

A všetci sa hrnú von vykrikujú robia zhon. 

Presne takýto zhon nastal na školskom dvore - aj keď nám pár dopoludňajších pokusov s púšťaním šarkanov nevyšlo pre hmlu nakoniec sa detičky vyšantili 18. októbra popoludní, keď sa nám konečne ukázalo aj slniečko. 

Šarkany boli krásne a vznášali sa v povetrí ako vtáci. Deti neúnavne behali a sem tam sa aj domotali :)

Čítať ďalej...

Miestna výstava holubov, hydiny a exotického vtáctva

Zverejnené v AKTIVITY

Naša cesta z obecného úradu dnes ešte smerovala na miestnu výstavu králikov, holubov a exotického vtáctva v areáli ZŠ Jamník. Čakalo nás množstvo domácich zvierat a vtáctva rôznych druhov aj veľkostí. Zo zvierat mali deti veľkú radosť. Taktiež sme si pozreli pestrú výstavu dopestovaného ovocia a zeleniny z naších záhrad a remeselné výrobky šikovných rúk vyrobených vlastnou tvorbou. 

Čítať ďalej...

Darovanie krvi

Zverejnené v AKTIVITY

Dnešný deň 13.október 2017 bol pre nás výnimočný - konal sa odber krvi v našej obci Jamník. Spolu s deťmi sme navštívili obecný úrad, kde sa konal mobilný odber krvi. Deti s úsmevom na tvári a s úžasom sledovali, ako pomaly preteká červená tekutina, teda krv hadičkami odberného vaku. Ujo laborant deťom vysvetlil na čo slúži odber krvi, aké krvné skupiny poznáme, na čo slúžia všetky prístroje atď..  Naše detičky tak už teraz vedia, že darovať krv je veľmi dôležité.

Čítať ďalej...

Jesenný zber šípok

Zverejnené v AKTIVITY

V dnešné krásne slnečné jesenné dopoludnie sa deti staršej vekovej skupiny spolu s pani učiteľkami vybrali zbierať jesenné vitamíny - šípky. Deťom sme vysvetlili prečo sú šípky zdravé. Dozvedeli sa, kde rastú šípky a ako sa zbierajú. A tety kuchárky nám sľúbili, že nám v zime pripravia chutný zdraví čajík.

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála